2500 de lei de la stat! Cine primeste acest stimulent

Cei care au tratat pacientii infectati cu coronavirus au primit stimulentul de risc, spune Ministerul Sanatatii. Suma totala se ridica la 81.5 milioane de lei

„Astfel, pentru luna mai 2020, un numar de 13.969 persoane din cadrul unitatilor de primiri urgente, serviciilor de ambulanta, directiilor de sanatate publica, IML, asistenti comunitari, dar si rezidenti implicati direct in transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea si tratamentul pacientilor infectati cu COVID- 19 au beneficiat de o suplimentare a veniturilor cu 2.500 lei brut. Pentru acestia, Ministerul Sanatatii a alocat, de la bugetul de stat, fonduri in valoare de aproximativ 35 milioane lei. Aceste sume vor fi recuperate, mai apoi, in cadrul unui proiect finantat din fonduri europene”, a spus Ministerul Sanatatii.

Un numar de 46.565 de angajati din sistemul sanitar au primit stimulentul de risc pentru cu au tratat pacientii infectati cu coronavirus.

Dintre acestia, 32.596 persoane din cadrul sistemului medical, angajati in spitale, centre de dializa, laboratoare, unitati sanitare de urgenta si de transport sanitar aflate in contract direct cu casele de asigurari de sanatate au beneficiat de stimulentul de risc aferent lunii mai din Fondul Unic de Asigurari Sociale de Sanatate.

Sumea alocata de catre CNAS are valoarea totala de 81,5 milioane de lei si se vor recupera in cadrul proiectului cu finantare europeana.

„Precizam ca liste cu personalul din linia intai care beneficiaza de acest stimulent sunt intocmite si asumate de managementul unitatilor si institutiilor sanitare, conform legislatiei in vigoare”, s-a mai precizat.