Ministrul Educației, precizări de ultimă oră! Cum se va face, de fapt, evaluarea elevilor

Sorin Cîmpeanu a făcut noi precizări legate de testarea standardizată, cea menită să arate nivelul de pregătire al elevilor. După ce a anunțat că la finalul acestei luni vor avea loc prima testare, acum Ministrul Educației spune că elevii nu sunt obligați să participe nici măcar la Evaluările Naționale din clasele a II-a, a IV-a și a VI-a.

Testarea standardizată nu este obligatorie
Testarea standardizată despre care vorbea Ministrul Educației la începutul săptămânii trecute nu este obligatorie! Noile precizări au fost făcute tot de către Sorin Cîmpeanu care a spus că elevii nu sub obligați să participe nici măcar la Evaluările Naționale din clasele a II-a, a IV-a și a VI-a. Nu există sancțiuni pentru neparticiparea elevilor la teste!

Nu exista sancțiuni pentru neparticiparea la testare, după cum nu există sancțiuni nici la Evaluările de la clasele II, IV, VI pentru neparticiparea la testare, a declarat Sorin Cîmpeanu pentru Edupedu.ro.

Testarea standardizată va fi susținută de către școlari în timpul orelor de Limba română și Matematică. Subiectele vor fi la prima vedere, iar timpul de rezolvare va fi de 30 de minute, pentru elevii din clasele primare, și o oră maxim în cazul celor din clasele gimnaziale și liceale.

La Limba română și Matematică vor fi itemi care nu au mai fost folosiți niciodată – m-am asigurat de lucrul acesta pentru că asta este la nivel de principiu, a mai spus Ministrul Educației.

Când vor fi testați elevii. Calendar evaluare standardizată
Ministrul Cîmpeanu a mai anunțat că elevii de clasele I-VII vor susține testarea în perioada 30 mai-10 iunie, iar cei de clasele IX-XII, în perioada 30 mai-8 iunie. Rezultatele testelor nu vor rămâne pe platforma unei entități private, spune Ministrul Educației, ci vor fi stocate pe serverele Ministerului Educației găzduite de către STS (Serviciul de Transmisiuni Speciale).

Vor fi testați aproximativ 100.000 de elevi din 329 de instituții de învățământ. Testele vor fi adaptate fiecărei clase, programei fiecărui an de studiu pentru fiecare disciplină: limba română, matematică, iar elevii de liceu vor fi testați și la Istorie.