A crezut că e o piatră, dar când s-a uitat mai bine a avut o surpriză colosală

O femeie se plimba pe plajă când, deodată, i s-a părut că zărește o piatră. S-a apropiat de ea, a luat-o de jos, dar când s-a uitat la ea a avut o surpriză colosală. Nu era deloc o piatră. Ce era, de fapt, și ce a văzut când a întors-o pe cealaltă parte?

I s-a părut că zărește o piatră, dar ce era de fapt?
Se plimba pe plajă și se bucura de vremea frumoasă când a văzut ceva care plutea. Inițial, i s-a părut că vede o piatră și i s-a părut destul de straniu să găsească așa ceva acolo. A ridicat-o și când a studiat-o mai bine a realizat că nu era deloc o piatră.

Era, de fapt, o creatură a mării. Ceea ce a găsit se numește „dolar de nisip” și este un artefact marin, destul de rar. Foarte puțini biologi au avut șansa să găsească unul, însă mai niciunul n-a fost în viață. Ei bine, acesta din imagini era unul… viu.

Un „dolar de nisip” viu
Toată experiența a fost documentată pe canalul de Youtube „Sea Something”, dat fiind particularitatea deosebită a acestui organism viu găsit în Ocean. La o primă vedere, el poate părea fie o piatră, fie o carapace.

Creaturile vii plutesc în Ocean, iar cele moarte ajung la mal. Acesta din video, însă, a ajuns la mal și era viu. Întors pe cealaltă parte, se poate vedea cum creatura avea tentacule mici cu care se deplasează, de regulă, în apă. Tot acestea sunt cele care îi ajută să prindă planctonul, sursa principală de nutrienți a acestei creaturi.