Adrian Streinu Cercel spune că a apărut o nouă categorie de risc. Recomandările medicului

Doctorul Streinu Cercel vine cu o nouă informație despre persoanele care prezintă un risc ridicat de infectare cu Coronavirus. Acesta a făcut o clasificare a grupelor de risc și a oferit o serie de recomandări pentru fiecare grupă în parte. De departe cea mai controversată măsură este aceea de a duce persoanele de peste 65 de ani în carantină totală, acestea urmând să fie rupte din sânul familiei timp de 3 luni de zile. Guvernul nu este de acord cu această măsură.

Adrian Streinu Cercel spune că a apărut o nouă categorie de risc. Recomandările medicului
Managerul Institutului Matei Balș, profesorul dr. Adrian Streinu Cercel, susține că a apărut o nouă categorie de risc, și anume 40-65 de ani.

Streinu Cercel recomandă ca după relaxarea restricțiilor, persoanele din categoria de vârstă 40 – 65 de ani să fie izolate total, „în cazul activităţilor de serviciu neesenţiale pentru funcţionarea în caz de pandemie”.

Doctorul Streinu Cercel a redefinit grupele de risc după cum urmează:

-Persoanele din grupa de vârstă de peste 65 de ani;
-Persoanele din grupa de vârstă 40-65 de ani;
-Persoanele cu vârstă sub 40 de ani:
-Persoanele cu boli cronice, indiferent de vârstă.

Pentru categoria de 65 de ani, care prezintă cel mai mare risc, doctorul Cercel recomandă o serie de măsuri ce trebuie luate imediat:

„izolarea la domiciliu pentru următoarele 12 săptămâni – indiferent cum se cheamă domiciliu (casă proprie, relocare într-o casă liberă sau relocare instituţionalizată), susţinerea acestor persoane, respectând cu stricteţe măsurile de distanţare socială, pe toată această durată”.

Pentru noua grupă de risc apărută, cei între 40 – 65 de ani, proiectul lui Cercel prevede „izolare totală” acolo unde este posibil şi decalarea programului de lucru astfel încât să înceapă munca la 7.30.