Andreea Esca, noi dezvăluiri după ce s-a vindecat de coronavirus! Ce schimbări a adus această boală în viața jurnalistei: „Nu m-aș fi gândit la așa ceva nici în ruptul capului”

După ce și-a deschis sufletul în fața unei țări întregi și a povestit cu lux de amănunte calvarul la care a fost supusă din momentul infectării cu noul coronavirus, Andreea Esca vine cu noi dezvăluiri incendiare.

Într-un text publicat pe AList Magazine, prezentatoarea Știrilor Pro TV vorbește deschis despre impactul pe care l-a avut această boală asupra vieții sale. Și nu doar boala, pentru că distanțarea socială este cel mai de temut inamic al unui om extrovertit.
Totodată, jurnalista mărturisește cu sinceritate că nu s-ar fi așteptat niciodată să trăim scenariul unui film SF de la Hollywood. „La o boală care să schimbe mersul lumii în câteva luni și căreia să nu-i dăm de cap, cu toată știința anului 2020, nu m-aș fi gândit”, a recunoscut vedeta postului din Pache Protopopescu.

Andreea Esca se destăinuie. Ce impact a avut coronavirusul asupra sa

„Nu m-aș gândit la așa ceva nici în ruptul capului. N-am fost nici măcar fan al filmelor cu asemenea teme. Nu știu dacă am avut stare să văd vreunul până la capăt. Mi-era și frică și mi se părea și S.F. Nu aș fi exclus apariția unui război, clasic sau cibernetic, a unor revolte populare cauzate de prea marile discrepanțe sociale….
Dar la o boală care să schimbe mersul lumii în câteva luni și căreia să nu-i dăm de cap, cu toată știința anului 2020, nu m-aș fi gândit. La început am crezut că nu va ajunge la noi, apoi că, și dacă a ajuns, va trece repede, iar încet, încet, mi-am dat seama că va complicat.

Am început să ne izolăm de colegi, de prieteni, de părinți, de copii. Ce părea o soluție de moment s-a permanentizat pentru luni întregi. Am trecut de la a mă gândi că e doar o experiență la a mă înfricoșa că multe, multe lucruri riscă să se schimbe pentru totdeauna.
A fost fun să dansez la trei petreceri online și să particip la câteva meetinguri pe Zoom, House Party și alte din astea. A fost de înțeles să lucrez cu o foarte mică parte dintre colegi, să intrăm prin culoare separate, să nu avem acces decât în anumite zone, să nu dăm mâna, să purtăm măști, să ne dezinfectăm etc… dar când nu se mai termină… e greu.

E foarte greu. Pentru toți, și cu siguranță pentru mine, care fac parte din categoria celor care, când vorbesc, îți pun sigur mâna pe spate, pe braț, cumva. Și care iubesc viața în comunitate”, a povestit Andreea Esca în editorialul publicat luni.
„S-au creat tabere extrem de violente”

Criticată în termeni duri după interviul acordat colegului său de la Pro TV, Cosmin Stan, jurnalista a analizat pe larg cele două tabere în care populația să se fi împărțit în ultima perioadă. Pe de-o parte sunt conspiraționiștii, cei care nu cred în existența virusului și continuă să lanseze acuzații grave la adresa ei, iar la polul opus se află cei care au luat măsuri drastice pentru a se proteja cu orice preț.

„S-au creat tabere adverse extrem de violente și vocale în discuțiile despre pandemie. Erau unii care știau sigur că totul e o „lucrătură” cu nu știu ce scop ascuns și care declarau că s-ar săruta fără frică cu orice trecător, și alții care nu au mai ieșit din case nici până la magazinul din colț, iar pachetele cumpărate pe net erau băgate sub lampa UV, ținute trei zile în altă încăpere, și abia apoi desfăcute.
Și să dea naiba să vorbești cu cineva dintr-una din aceste categorii și să emiți vreo părere diferită sau să-ți pui vreo întrebare, că era jale. Este incredibil ce reacții avem pe timp de criză. Și nici ieșirea din ea nu mi se pare ușoară.
Îți vine să iei în brațe pe cineva dar te gândești de două ori, te doare ceva dar parcă nu te-ai repezi la spital, te hotărăști să pupi pe careva și simți că nu prea îi face plăcere, poți să mergi în Grecia dar parcă nu te-ai aventura anul ăsta… Ca să nu mai pun la socoteală chiar socoteala… Adică aia despre bani.
Lumea e speriată, pentru că, într-un fel sau altul, cei mai mulți au pierderi financiare. Cu toate acestea, cred că ne-a și unit această nebunie și ne-a obligat să ne uităm mai mult în imediata apropiere. Oamenii au fost împreună pentru a-i ajuta pe bolnavi și cadrele medicale, au fost împreună ca să-și susțină artiștii preferați, ca să facă business-urile locale să supraviețuiască sau pur și simplu ca să stea de vorbă cu cei mai afectați decât ei.

Mi-am amintit cumva de partea bună a oribilei perioade comuniste când era normal să ceri și să primești o cană de zahăr de la vecini. De comunitate… De empatie și ajutor reciproc. De o strângere a rândurilor în fața unui inamic mai puternic decât fiecare în parte. Doar că atunci se numea dictatură și acum Covid-19”, a mai scris Andreea Esca.