Carantină totală începând de sâmbătă seara. Unde se aplică restricțiile?

Cum rata de infectare cu noul coronavirus este în creștere în majoritatea orașelor și localităților din România, în multe dintre acestea s-a impus măsura carantinării. Ce localități vor intra în carantină începând de sâmbătă seară?

Cum rata de infectare cu noul coronavirus este în creștere în majoritatea orașelor și localităților din România, în multe dintre acestea s-a impus măsura carantinării.

Ce localități vor intra în carantină începând de sâmbătă seară?

Din primele informații, se pare că aceste localități din Ilfov vor intra în carantină începând de sâmbătă, 21 noiembrie, de la ora 22:00.

Autoritățile au anunțat, în cursul zilei de vineri, că rata de infectare cu noul coronavirus a ajuns la 7,89 la mia de locuitori în județul Ilfov,

înregistrându-se o creștere alarmantă față de ziua precedentă, atunci când rata de infectare era de 6,78 la mia de locuitori.

Numărul celor care se îmbolnăvesc de coronavirus este într-o continuă creștere. Cel mai recent bilanț anunțat de Grupul de Comunicare Strategică a arătat că România a depășit pragul de

400,000 de îmbolnăviri cu COVID-19, de la începutul pandemiei și până în prezent fiind raportate 403.123 de cazuri.

Situația este una alarmantă, având în vedere că spitalele din România sunt aproape pline, medicii făcând eforturi mari pentru a-i salva pe cei care se află în secțiile ATI, acolo unde locurile sunt din ce în ce mai puține.