China, după studiul care arată că noul COVID-19 a apărut în Italia în 2019: „Ne scapă de vină!”

Un studiu publicat recent arată că anumiți pacienți din Italia aveau anticorpi împotriva COVID-19 încă din luna octombrie a anului trecut, fapt care sugerează că primul caz de îmbolnăvire n-ar fi apărut în China.

Un nou studiu în care se susține că noul coronavirusul ar fi apărut în Italia cu câteva luni înainte de a apărea în orice

altă parte din lume „este o dovadă” că vina în ceea ce privește răspândirea virsului SARS-CoV-2 la nivel global nu ar purta-o China, spun oficialii.

Lucrarea de cercetare realizată de Institutul Italian al Cancerului (ICI) sugerează că virusul ar fi putut fi activ în Italia înainte de primul caz suspect raportat în decembrie 2019,

în orașul chinez Wuhan. Dacă datele sunt corecte, acestea ar schimba istoricul pandemiei și ar ridica întrebări cu privire la momentul și locul unde a apărut virusul.

Oamenii de știință: „Originea virusului este o problemă științifică complexă”

Primii pacienți din Italia confirmați cu boala au fost raportați pe 21 februarie, fiind dintr-un oraș din nordul orașului Milano, Lombardia.

„Am văzut și am auzit rapoarte internaționale constante despre unde și când a izbucnit pentru prima dată COVID-19.

Acest lucru arată încă o dată că originea virusului este o problemă științifică complexă, iar cooperarea internațională în domeniul

cercetării științifice ar trebui realizată la nivel global de către oamenii de știință pentru a înțelege mai bine animalele-rezervor și ruta de transmisie a virusului, cu scopul

de a îmbunătăți prevenția riscurilor din viitor și pentru proteja sănătatea oamenilor din toate țările”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului d eExterne chinez, Zhao Lijian.

De asemenea, acesta a punctat faptul că descoperirea originii virusului este un „proces continuu care poate implica multe țări”.

„Sperăm că toate țările vor adopta o atitudine pozitivă și vor consolida cooperarea cu OMS pentru a avansa lucrările privind descoperirea originii”, a mai precizat oficialul chinez.

Lucrarea de cercetare descrie prezența anticorpilor neutralizanți împotriva SARS-CoV-2 în sânge prelevat de la pacienți sănătoși din Italia în octombrie anul trecut în timpul unui studiu de screening al cancerului pulmonar.

Crontroverse: Toții pacienții din studiul italian erau asimptomatici, chiar dacă ar fi un grup cu risc crescut
Însă mai mulți oameni de știință intervievați de Reuters au spus că este necesară o examinare suplimentară.

Citeste continuarea