Cultivarea roșiilor cu bicarbonat de sodiu pentru o recoltă deosebită

Cultivarea ideala a rosiilor – trucurile cu bicarbonat de sodiu si apa pentru o recolta bogata.

Cultivarea roșiilor poate fi o pasiune atât de plăcută și poate oferi satisfacții incredibile pentru cei care cunosc secretele unei recolte bogate. Dar lucrurile nu sunt chiar atat de simple pe cat par. Exista multe lucruri pe care trebuie sa le stii pentru a cultiva rosiile ideale, care sa fie savuroase si sanatoase.

Unul dintre secretele principale ale cultivarii rosiilor este trucul cu bicarbonatul de sodiu si apa, care ajuta la scaderea nivelului de acid din sol si face rosiile mai dulci. De asemenea, bicarbonatul de sodiu ajuta la reducerea nivelului de aciditate al plantelor, previne aparitia fungilor si ofera un mediu nepotrivit pentru dezvoltarea bolilor.

Ce trebuie sa faci?
Pentru a pregati amestecul cu care se stropesc rosiile, se amesteca o lingura de bicarbonat de sodiu intr-un litru de apa pana se dizolva complet. Este important sa aplicati acest amestec seara, dupa apusul soarelui, si sa nu il aplicati chiar inainte de o ploaie. De asemenea, este indicat sa stropiti solul din jurul plantelor.

Pulverizarea plantelor cu o solutie de bicarbonat de sodiu face ca suprafata lor sa devina mai alcalina, creand un mediu nepotrivit pentru dezvoltarea bolilor sau a bacteriilor. Pentru a preveni bolile fungice, aplicati pe plante spray cu bicarbonat de sodiu pentru roșii la fiecare șapte până la 14 zile sau după fiecare ploaie, până când nivelul de umiditate nu mai favorizează infecțiile. Inainte de pulverizare, indepartati frunzele infectate.

Este important sa acoperiti uniform varful si dedesubtul frunzelor, pana cand solutia se scurge din frunzis, fara a pulveriza plantele in lumina directa a soarelui.

Plantarea rosiilor adanc in sol ajuta plantele sa dezvolte radacini suplimentare pentru a absorbi mai multi nutrienti si umiditate. Este important sa udati rar, dar profund, mai degraba decat zilnic si usor. Fertilizati plantele la fiecare 4 pana la 6 saptamani pe tot parcursul sezonului de crestere pentru a le mentine hrinite in mod constant si capabile sa produca rosiile suculente toata vara.

Daca esti un pasionat de rosii si vrei sa obtii o recolta bogata de roșii sanatoase si dulci, urmeaza aceste sfaturi simple si aplicati trucul cu bicarbonatul de sodiu si apa pentru a obtine cele mai bune rezultate!