Dan Bittman s-a dezlănţuit la Sinteza Zilei împotriva restricţiilor. “Gândiţi cu minţile voastre. De la o zi la alta, mi se restrâng toate drepturile posibile”

Solistul trupei “Holograf”, Dan Bittman, a pledat, miercuri, la Sinteza Zilei, pentru “modelul suedez”,

care nu implică restricţii sanitare şi se bazează pe conformarea voluntară în păstrarea distanţei sociale.

El le-a cerut, totodată, românilor să judece cu “capul lor” restricţiile impuse de autorităţi şi menite să tempereze pandemia de COVID-19.

Cu o zi înainte, Bittman ceruse “demisia nenorociţilor” din Guvern, pentru modul abuziv, în opinia sa, în care au fost decise restricţiile pentru populaţie.

El a spus că îşi menţine cererea şi s-a dezlănţuit atât împotriva restricţiilor de natură sanitară, cu impact economic şi

social, cât şi asupra felului în care responsabilii guvernamentali au comunicat publicului evoluţia pandemiei.

Bittman a precizat că nu contestă pericolul reprezentat de coronavirus, ci exacerbarea lui.

Pericolul există (…) Dar ne luăm după alte ţări în loc să gândim cu capul nostru. Oameni buni, începeţi să gândiţi cu minţile voastre. Nu vă mai lăsaţi influenţaţi de tot felul de poveşti care vin din Franţa, din Italia, din Germania (…) În Germania sunt,

poate, zeci de mii de îmbolnăviri în fiecare zi, dar nu moare nici dracu’, pentru că ştiu să aibă grijă de ei şi îi tratează. În România, avem câteva mii de aşa-zise infectări pe zi şi, iartă-mă, un medic care lucrează în sistem exact pe cifre îmi povestea cum adunau ei: dacă te testează de trei ori, la acelaşi pacient, pun trei, nu unul singur. De asta spun, hai să revenim cu picioarele pe pământ.

Suntem un popor întreg, nu e vorba de mine aici (…) Vorbesc cu mine însumi pentru că sunt revoltat pentru o categorie de oameni foarte mică şi nebăgată în seamă (…) Suntem oameni care ne-am descurcat toată viaţa, prin talentul nostru, şi am plătit taxe statului român… Să nu spună cineva că ăştia din Guvern, din Grupul de Comunicare, nu-şi dau seama de răul pe care-l fac. Este un rău general (…)

(Întrebat în ce model crede:)

“Modelul suedez, modelul neo-zeelandez, modelul grecesc (…) Cum e posibil să înnebuneşti nişte oameni cu un test cu 30% marjă de eroare (testele PCR, n.r.) Hai să fim serioşi. Vrem îngrozim un popor întreg? N-o să mai ieşim pe străzi, mare şmecherie.”

(-Se vorbeşte iar despre lockdown…)

“Lockdown-ul este modelul Orwell, din “1984”, dar mult mai deştept. Acolo se luptau cu un inamic nevăzut, aici inamicul nevăzut este un virus care a produs câteva mii de decese în 9 luni de zile (…) Cum poţi să spui că cineva ţi-a murit de COVID când nu se face nicio autopsie? Este inadmisibil pentru echitatea lor, a medicilor, pentru coloana lor vertebrală. Medicii ar trebui să iasă, primii, în Piaţa Victoriei”.

Artistul a pus în balanţă două epoci, cea din vremea regimului comunist, şi cea din democraţia afectată de pandemie, şi a concluzionat:

“Nu mi s-a întâmplat niciodată, nici pe vremea lui Ceauşescu, să-mi restrângă cineva dreptul la muncă în felul în care mi se restrânge acum, în plină democraţie. Sunt nişte drepturi, cred că încă le mai avem. Aflu de la zi la zi că mi se restrâng toate drepturile posibile.” scrie ombun.net