„DUPĂ 15 MAI VOM PUTEA SĂ NE MIȘCĂM MAI LIBER, ÎNSĂ VIAȚA NU VA REVENI LA NORMALITATE”

Președintele Klaus Iohannis a făcut, în cursul zilei de miercuri, anunțul pe care românii îl așteaptă

încă de la început impunerii restricțiilor de prevenirea a creșterii numărul de cazuri de coronavirus.

Concret, președintele Klaus Iohannnis a declarat că după 15 mai se va renunța la restrângerile care privesc libertatea de mișcare, subliniind însă, că viața nu va reveni la perioada dinaintea stării de urgență.

„După 15 mai vom renunța la restrângerile care privesc persoane, deci vom putea să ne deplasăm în spații publice fără să trebuiască să declarăm în prealabil unde mergem și de ce mergem.

Pentru protecția generală a populației, multe restrângeri vor rămâne în vigoare după 15 mai, precum interdicțiile de manifestări și adunări publice. Mi s-a părut important să vă dau această veste ca să avem toți această perspectivă după 15 mai.

Până la 15 mai, toate restricțiile rămân în vigoare.

După 15 mai vom putea să ne mișcăm mai liber, însă viața nu va reveni din păcate la normalitatea de dinaintea crizei”, este mesajul președintelui.

Obligativitatea purtării măștilor
Totodată, după 15 mai purtarea măștilor va fi obligatorie în spațiile publice închise și în transportul în comun, a mai anunțat președintele Klaus Iohannis:

„Va trebui să găsim o modalitate de trai cu acest coronavirus.

Răspunderea fiecăruia dintre noi va deveni mai mare după ce autoritățile vor renunța la unele măsuri de restricție”, a anunțat președintele. scrie cancan.ro