Este oficial

Ministrul Sănătății din Italia, Roberto Speranza, a anunțat că cel puțin până la data de 13 aprilie Guvernul va menține măsurile restrictive

Cu toate că numărul celor infectați cu COVID-19 este în scădere în ultimele zile, ministrul Sănătății Roberto Speranza a informat că este importantă menținerea măsurilor impuse de Guvern, deoarece situația din Peninsulă continuă să fie alarmantă. Chiar și după această dată, se va reveni treptat la o viață normală. Restaurantele, barurile și sălile de cinema vor mai avea de așteptat chiar și după ce starea de urgență va lua sfârșit.

Au organizat o petrecere cu 50 de invitați
Măsurile impuse de Guvern sunt din ce în ce mai greu de suportat de italienii care se află în izolare la domiciliu de aproape o lună de zile. În intervalul 28 și 29 martie, în zilele de sâmbătă și duminică, 11.000 de persoane au fost denunțate deoarece nu au respectat prevederile impuse de lege privind deplasările. În orașul Pozzuoli, situat la câțiva kilometri de Napoli, a fost organizată o petrecere cu peste 50 de invitați care au ieșit în stradă în timp ce dansau și cântau.

Aceștia au pus în pericol sănătatea lor și a celor din jur și riscă o amendă care poate varia între 400 și 3000 de euro. Primarul orașului Pozzuoli s-a declarat șocat și a afirmat că incidentul este scandalos. Autoritățile locale au reușit deja să identifice 4 dintre persoanele prezente în stradă și care au fost deja sancționate, după ce mai multe scene de la petrecere au fost filmate cu telefonul mobil și distribuite pe rețelele de socializare.

Prelungirea măsurilor restrictive a stârnit o revoltă în ultimele zile în rândul mai multor părinți care cer să li se permită să iasă la plimbare cu copiii. O recentă circulară a Ministerului de Interne în care se permite unui singur părinte să iasă la plimbare cu copiii a stârnit polemici aprinse în toate regiunile din Italia și a generat confuzie. Mai multe regiuni au hotărât să interzică în continuare plimbările cu copiii, afirmând că această decizie este absurdă.