Florin Piersic, risc de contaminare cu noul coronavirus. Anunțul care întristează lumea teatrului

Florin Piersic este în izolare la domiciliu, după ce a fost sfătuit să nu intre în contact cu foarte mulți oameni pentru a nu se îmbolnăvi de coronavirus.

Marele actor lipsește de mai bine de șase luni de pe scena Teatrului Național, unde avea un rol principal în piesa „Străini în Noapte”.

Medeea Marinescu a mărturisit că celebrul ei coleg de scenă s-a refugiat și nu-și va relua activitatea prea curând.

Florin Piersic a renunțat la teatru de teama coronavirusului

Toată lumea știe că marele actor are o dragoste eternă pe care nu o poate stinge nimeni vreodată. Teatrul, pasiunea lui dintâi, a rămas și va fi pentru

Florin Piersic cel mai frumos loc în care se simte împlinit din toate punctele de vedere. Fie că vorbim de spectacolele la Sala Palatului, de la Teatrul

Național sau filmele lui Sergiu Nicolaescu în care a fost distribuit de nenumărate ori, actorul, în vârstă de 84 de ani, încă este dornic să apară pe scenă.

Din păcate pentru fani, dar și cu o durere în suflet pentru marele actor, activitatea lui Florin Piersic este suspendată de mai bine de șase luni,

chiar dinainte de pandemie, după ce nu s-a simțit extraordinar la începutul anului, iar apoi a intervenit epidemia cu noul coronavirus.

Medeea Marinescu susține că atât temperaturile ridicate, cât și posibilitatea de a contacta virusul ucigaș l-au făcut pe actor să renunțe la marea lui dragoste cel puțin o perioadă.

„ Eu am jucat câteva spectacole în perioada aceasta, şi pe căldură, însă nu este bine. Ar fi fost un risc mare pentru Florin – şi virusul, şi canicula.

În ultima perioadă, a crescut foarte mult numărul bolnavilor şi am decis să suspendăm spectacolele. În august aveam patru reprezentanţi,

plus cele din septembrie, însă situaţia este incertă şi pentru luna respectivă.”, a dezvăluit Medeea Marinescu, pentru Click!.

Așa cum era de așteptat, marele actor este dornic să revină în fața publicului. „Florin este în mare vervă şi abia

aştepta să urce din nou pe scenă, mai ales că de aproape şase luni n-a mai jucat. El era însă cel mai expus dintre noi, riscurile sunt prea mari”, a menționat actriţa.

Florin Piersic ar trebui să se întoarcă pe scenă, însă nu se știe exact dacă va participa la spectacolele din luna august, dat fiind faptul că numărul cazurilor de coornavirus a crescut în România.

În țara noastră, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.309 cazuri noi de COVID-19 din 24.108 teste efectuate,

iar 41 de persoane s-au stins din viață, ducând bilanțul deceselor la un nou prag critic: 2.521. Situația devine îngrijorătoare și în secțiile de Terapie Intensivă din țară, unde sunt internați 464 de pacienți. Sursa fanatik.ro