Medic rezident, dat afara din apartamentul in care locuia cu chirie: „Mi-a spus ca a inceput lupta pentru supravietuire”

Frica de coronavirus duce la gesturi greu de inteles. Un medic rezident din Bucuresti spune ca a fost dat afara din casa de proprietarul apartamentului in care locuia cu chirie, doar pentru ca lucreaza intr-un spital si ar putea aduce virusul acasa. Medicul rezident a vorbit, in exclusivitate pentru Digi24, despre experienta sa. Nu este pentru prima data cand un cadru medical este victima panicii create in randul oamenilor de aparitia coronavirusului.

Marturia medicului rezident pentru Digi24: „Am fost sunata pe 31 martie de propietar, spunandu-mi ca ar fi bine sa plec, ca sunt medic, ca lucrez in spital si ca a inceput lupta pentru supravietuire si ca ei ii e teama ca voi aduce virusul. Cu fata ei stateam. I-am spus ca unde lucrez eu nu e niciun caz, m-a testat, nu am nici simptome, nici febra n-am facut. Apoi, la nici doua zile mi-a trimis mesaj si mi-a spus ca vrea un raspuns… ceea ce e foarte dificil sa gasesti un loc, cel putin in perioada asta. A dat cu clor dupa mine, prin casa a dat cu clor, cu pulverizator, pe clante. Este inuman ce se intampla, efectiv se ia in batjocura medicul. E frustrant, chiar am invatat si invat mult pentru asta si imi place ce fac, dar te fac sa te simti prost.”

Nu e prima data cand un cadru medical este umilit. S-a intamplat si la Sibiu. O asistenta de la sectia ATI a Spitalului Clinic Judetean, care incerca sa-si protejeze familia, a decis sa se mute singura intr-un alt apartament pe care il detinea. Dar vecinii din bloc au protestat. O inregistrare publicata pe internet de fiica asistentei surprinde un conflict dintre un barbat si vecinii femeii, care cer ca aceasta sa se mute inapoi cu sotul si copiii sai.

Si la Galati, o asistenta a povestit pe Facebook despre momentele prin care a trecut. Mihaela Moga Pal lucreaza la Spitalul de Boli Infectioase din Galati si a avut parte de o reactie nefireasca din partea vecinilor. Totul s-a intamplat in momentul in care a ales sa se izoleze de familia sa pentru a ingriji pacienti infectati cu coronavirus.

„Cand am ajuns la etajul 4 si cand am vazut ca era aruncata o galeata de apa pe usa… nici n-am intrat in casa, mi-am lasat sacosele in casa, apoi am coborat la magazin sa-mi iau o paine si apa, n-am apucat sa fac doi pasi si domnisoara mi-a spus sa ies afara ca lucrez la spitalul de boli infectioase, n-am ce sa caut in magazin si am ramas fara cuvinte. Am lasat capul in jos si am plecat, am ajuns acasa plangand”.

Militarii din Galati au fost impresionati de povestea femeii: „Noi va suntem alaturi. Militarii tanchisti galateni ai Brigazii 282 Blindata va sunt alaturi si va multumesc nespus de mult pentru eforturile pe care le depuneti dumneavoastra si colegii dumneavoastra. Vrem sa va uram putere de munca si foarte multa sanatate. Va rog sa-mi permiteti sa va inmanez singura arma impotriva careia nicio arma nu poate trage. Multumesc din suflet!”