Ministrul Educatiei, anunt de ultim moment. Sunt vizati toti elevii

Monica Anisie a facut un nou anunt. Ministrul Educatie spune ca infrastructura scolara nu poate permite, in momentul actual, organizarea cursurilor cu respactarea distantierii fizice de 2 m intre elevi.

“Trebuie sa ne gandim cum anume am putea pune in practica o astfel de situatie, noi ar trebui sa privim si catre celelalte state, cum anume au reusit sa realizeze acest lucru”, a spus ministrul.

Ministrul Anisie a fost intrebata la Digi24 cum va arata anul scolar 2020 – 2021. Raspunsu a fost destul de evaziv spunand ca se vor cauta solutii si ca actuala infrastructura din sistemul de educatie nu poate respecta distantarea fizica de doi metri intre persoane, in cazul in care cursurile se reiau in scoli.

Cum se va desfasura noul an scolar

“Dupa ce vom incheia cu examenele nationale trebuie deja sa gandim scenariul pentru noul an scolar si de aceea, in functie de evolutia epidemiologica la nivelul tarii noastre, va trebui sa gandim masurile cele mai bune pentru elevi si pentru profesori si aici includem si aceasta distantare fizica. Este adevarat, infrastructura scolara la acest moment nu ofera posibilitatea distantarii (…) si de aceea trebuie sa ne gandim cum anume am putea pune in practica o astfel de situatie, dar trebuie sa va spun ca noi ar trebui sa privim si catre celelalte state, cum anume au reusit sa realizeze acest lucru si de aceea la urmatoarea videoconferinta pe care o voi avea cu ministrii Educatiei voi prezenta si cateva dintre propunerile pe care le are Romania, dar voi asculta si propunerile pe care le au ceilalti ministri”, a declarat Anisie.