Nelu Tătaru, anunțul momentului! Care este, de fapt, numărul paturilor din secțiile ATI

Printre subiectele aflate pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de joi, 22 octombrie s-a regăsit, inevitabil și cel referitor la situația paturilor

din secțiile de Terapie Intensivă, pline ochi cu pacienți care se confruntă cu forme grave ale infecției cu virusul SARS-COV-2.

Potrivit ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, au fost suplimentat numărul acestora în unitățile medicale din București, Iași și Cluj, având în în contextul creșterilor alarmante a cazurilor de îmbolnăvire raportate în ultimele 24 de ore.

De altfel, județul Cluj a depășit pragul critic de 3 la mia de locuitori și a intrat oficial în scenariul roșu, urmând astfel exemplul Capitalei. Cel mai mare indice de infectare a fost raportat în Alba,

unde bilanțul total al cazurilor a ajuns la 3859, în vreme ce decesele au atins pragul 112 și riscă să înregistreze creșteri alarmante în următoarea perioadă.

Câte paturi noi au „apărut” în secțiile ATI. Nelu Tătaru a făcut anunțul

„La nivelul Capitalei se dau autorizații de la DSP, avem încă 102 paturi, Spitalele Colentina și Malaxa sunt în totalitate unități COVID.

La Iași aveam 25, acum operaționalizăm 53. A contribuit și domnul primar Chirica. La Suceava avem secția ATI la Boli Infecțioase, dar vedem și la Spitalul Județean.

La Cluj s-a primit în suport COVID spitalul Clujana. La Brașov avem 28 de paturi ATI, la spitalul de Boli Infecțioase avem 5 paturi”, a explicat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Violeta Alexandru: „Ministerul Muncii face plăți pentru toate situațiile și pentru toți părinții”

De asemenea, Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, i-a asigurat pe părinți că Executivul este în căutarea celor mai bune soluții pentru ca aceștia să fie plătiți pe toată durata scenariului roșu, când copiii își desfășoară cursurile exclusiv online.

„Ministerul Muncii face plăți pentru toate situațiile și pentru toți părinții. Noi practic extindem sistemul. Acest ordin prevede cele trei scenarii.

Am gestionat toate situațiile apărute. Completăm cadrul legal cu propunerile pe care le facem astăzi”, a declarat Violeta Alexandru în ședința de Guvern de joi, 22 octombrie

Vezi video pe fanatik