Nelu Tătaru vine cu vești proaste: „Starea de alertă va fi prelungită!”

După două luni de stare de urgență, România a intrat de pe data de 15 mai în stare de alertă pentru 30 de zile. Pe 15 iunie, starea de alertă s-ar putea încheia și odată cu ea toate restricțiile și amenzile dispar.

Nelu Tătaru vine cu vești proaste: „Starea de alertă va fi prelungită!”
Însă, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a anunțat duminică seara că este greu de crezut că din 15 iunie va fi libertate totală și el crede că starea de alertă va fi prelungită:

„Nu cred că situația va fi astfel încât să nu prelungim starea de alertă”, a spus ministru.

El a spus că se bazează pe numărul de cazuri noi care apar zilnic și că „încă apar focare noi, ca la spitalul din Slatina”, a spus Nelu Tătaru la B1 TV.

La secția de chirurgie plastică a Spitalului Județean de Urgență Slatina au fost testați pozivit pentru COVID-19 mai mulți pacienți, potrivit unui comunicat transmis, duminică, de managerul unității spitalicești, Cătălin Rotea.

Una caldă, alta rece! Marcel Vela: „Pentru a treia etapă de relaxare vor fi multe surprize plăcute”
De asemenea, la Neurologia Spitalului de Urgență Drobeta Turnu Severin au fost confirmate 12 persoane depistate pozitiv cu COVID-19. Este vorba de 9 cadre medicale și trei pacienți.

Veștile proaste ale Ministrului Sănătății vin la o zi după ce Marcel Vela, Ministrul de Interne, a făcut un anunț surprinzător:

„Românii au avut grijă, au protejat viața celor dragi, au realizat că viața este poate cel mai scump lucrul cel mai important dar de la Dumnezeu.

Cred că merită acum cu prisosință să se bucure de viață. Pentru a treia etapă de relaxare vor fi multe surprize plăcute.

Cu siguranță vor fi bine primite de populație, dar vreau să precizez că (măsurile – n.r.) sunt în funcție și de analiza statistică epidemiologică, de consultarea specialiștilor în boli infecțioase”, a spus ministrul de Interne. scrie fanatik.ro