Noul preşedinte al României din 2024?! E surpriza momentului: Nu-mi place ce se întâmplă politic în România

Klaus Iohannis va ceda locul la Palatul Cotroceni, din 2024, unui alt preşedinte. Iată că s-a aflat numele unei persoane care ar putea deveni noul preşedinte al României. Cine este Ioan-Aurel Pop şi de ce spune el că modul în care se face politică în prezent nu este unul corect?

Scena politică din România îşi face deja planuri privind alegerile prezidenţiale din 2024. Preşedintele Klaus Iohannis va ceda fotoliul de la Palatul Cotroceni, iar favoriţii la a-i prelua locul rămân deocamdată un mister.

“Mă tot mir cât de ușor acceptă unii funcții politice”
Iată însă că pe lista posibililor candidaţi la prezidenţialele de peste trei ani, care l-ar putea înlocui pe Klaus Iohannis, apare un nou nume: preşedintele Academiei Române, prof. Ioan-Aurel Pop.

Într-o discuţie cu jurnalistul Marius Tucă în cadrul “Marius Tucă Show”, preşedintele Acadamiei Române a fost întrebat dacă se gândeşte să candideze pentru funcţia de preşedinte al României. Iniţial, el e negat, insistând că intelectualii nu au făcut o figură foarte plăcută ca oameni politici.

“Nu voi candida la Președinție. Pentru că nu sunt un om politic. Intelectualii nu au făcut figură foarte plăcută ca oameni politici. Nicolae Iorga, ca om politic, n-a fost la nivelul operei sale intelectuale.

A fost prim-ministru, un an și jumătate, a fost ministru de câteva ori. Politica e lucru foarte complex pe lumea asta. Mă tot mir cât de ușor acceptă unii funcții politice”, a răspuns prof. Ioan-Aurel Pop.

“Să nu poată candida cineva decât dacă și-a îndeplinit misiunea în pătrățica lui”

Citeste continuarea