Pateuri și Plăcinte cu Aluat Subțire – Gătite in 10 minute în Tigaie

Descoperiți rețeta perfectă pentru pateuri și plăcinte cu cel mai subțire aluat, coapte în tigaie și gata în doar 10 minute. Aceste delicii clasice de casă sunt ideale pentru orice masă.

Ingrediente Necesare
900 g făină
500 ml chefir
2 ouă
2 linguri de zahăr
9 g drojdie uscată
1 linguriță sare
Umpluturi la alegere: cartofi piure, varză tocată, brânză de vaci cu verdeață, ciuperci tocate cu ceapă, etc.

Piper negru, după gust
Ulei de floarea-soarelui
1 ceapă
100 g margarină (sau unt)
Mod de Preparare
Prepararea Aluatului: Topiți margarina și amestecați-o cu chefirul, ouăle, zahărul și sarea. După ce amestecați bine, adăugați drojdia și lăsați compoziția să stea timp de 10 minute.

Frământarea Aluatului: Adăugați treptat făina și frământați până obțineți un aluat moale și elastic. Ungeți aluatul cu ulei de floarea-soarelui, puneți-l într-un vas mare, acoperiți-l cu un prosop și lăsați-l să dospească timp de 40 de minute.

Prepararea Umpluturii: Pentru umplutura de cartofi, adăugați sare, piper și ceapă ușor prăjită în piure. Pentru umplutura de varză, scurgeți bine varza. Alte opțiuni delicioase includ brânza de vaci cu verdeață și usturoi, ciuperci tocate cu ceapă sau brânză moale.

Formarea și Prăjirea Pateurilor: Împărțiți aluatul în bucăți mici. Luați o bucată de aluat, puneți umplutura în mijloc și sigilați marginile. Prăjiți pateurile în unt într-o tigaie până devin aurii pe ambele părți.

Servirea: Pateurile se prăjesc mai lent în tigaie, dar rezultatul merită așteptarea.

Sunt ideale pentru a hrăni o familie mare și pot fi personalizate cu diverse umpluturi.
Savurați aceste pateuri și plăcinte delicioase – Poftă bună!