Planta care se roagă pentru casă. Seara îşi ridică frunzele spre cer, precum două mâini care se roagă

Pe lângă beneficiile pe care le aduc plantele de apartament, sunt unele specii despre care se spune că ar aduce belşug, dragoste şi binecuvântare.

Prin simpla lor prezenţă, plantele de apartament aduc oxigen, dar şi beneficii spirituale. Există multe credinţe potrivit cărora există plante care aduc dragoste, noroc şi bunăstare în casă, iar maranta este una dintre ele.

Maranta este o plantă decorativă venită din pădurile tropicale din Brazilia și poate crește în zone mai puțin luminate din casă. Are nevoie de umiditate crescută, iar în cazul în care suferă de setă frunzele se rulează.

Planta a devenit cunoscută drept planta care se roagă, deoarece aceasta îşi pliază frunzele în fiecare seară, precum două mâini încrucişate care se roagă.

Atunci când lumina scade în intensitate, Maranta îşi ridică frunzele spre cer, asemenea unor mâini încrucişate pentru rugăciune. Printre pasionaţii de plante de interior, maranta, planta care se roagă, este considerată una dintre cele mai frumoase plante decorative.

În mediul ei natural, aceasta creşte ascunsă în pădurile tropicale sud africane. Fiind o iubitoare de căldură şi umezeală, Maranta reuşeşte să se adapteze foarte uşor condiţiilor de mediu dintr-un apartament.

În ceea ce priveşte florile plantei, acestea sunt mici şi fragile şi albe. Maranta mai poate avea şi pete purpurii pe frunze, însă depinde de specia din care face parte.

Precum în cazul altor plante, udarea este cea care generează cele mai multe probleme Marantei. Substratul din ghiveci trebuie menţinut în permanenţă umed. Apa folosită pentru udare trebuie să fie uşor călduţă, niciodată rece.

O atenţie deosebită trebuie acordată modului în care se aeriseşte în camera în care este poziţionată maranta, întrucât aceasta nu suportă variaţiile mari de temperatură.

Daca ai primit sau ai cumparat o marantha, este foarte important sa stii cum s-o ingrijesti, daca vrei sa te bucuri de frumusetea acesteia mult timp de acum in colo.

Amplasare

Marantha adora locruile umbrite si semiumbrite. Fereste-o pe cat posibil de expunerea la lumina puternica, deoarece frunzele se vor ofili rapid. Amplaseaza planta intr-o camera in care soarele nu bate intreaga zi, iar in timpul verii nu o tine in dreptul ferestei.

Udare

In timpul verii, cand temepraturile cresc, planta are nevoie de umiditate. Uda o data la doua-trei zile, asigurandu-te ca este in permanenta umed. Totodata, asaza sub ghiveci o farfurie cu pietris, in care sa adaugi apa. Planta are nevoie de umiditate si in aer, iar acesta este cel mai simplu si usor mod de a-i crea ambientul perfect. Din cand in cand, poti pulveriza putina apa si pe frunzele acesteia.

In timpul iernii, udarile se raresc la o data pe saptamana. In plus, pietrisul cu apa de sub aceasta trebuie indepartat in sezonul rece, iar frunzele nu se mai stropesc cu apa. Planta este foarte sensibila la frig, iar acestea o pot afecta rapid.

Transplantare

In fiecare primavara, planta trebuie transplantata intr-un ghiveci cu paman proaspat. Asigura-te ca ii cumperi un ghiveci cu gauri de drenaj si farfurioara. Cumpara un sol afanat, cu un drenaj bun, care sa nu retina multa umezeala.

Fertilizare

In sezonul cald (mai-septembrie) se recomanda ferilizarea plantei de doua ori pe luna.