Polițiștii se opun protocolului dintre MAI și biserică: “Aici este un amestec de aroganță, putere și incompentență. Îi trimit eu virusul acasă?”

Polițiștii au reacționat dur în urma protocolului semnat între MAI și Biserica Ortodoxă Română și spun că este un act iresponsabil și “un amestec de aroganță, putere și incompentență” al ministrul de Interne, Marcel Vela.

Polițiștii se opun protocolului dintre MAI și biserică
Marți seara, ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat semnarea unui protocol între MAI și Biserica Ortodoxă Română, prin care polițiștii vor ajuta la distribuirea luminii din noaptea de Înviere și a pachețelelor cu pască.

Decizia a stârnit însă un val de reacții negative din partea oamenilor legii. Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), spune că protocolul este unul total greșit din multe puncte de vedere.

“Mi se pare un act total iresponsabil. Aici vorbim de un amestec de aroganță, putere și incompetență. În momentul în care faci lucrul acesta în plină pandemie, în momentul în care vorbim de izolare și distanțare socială, tu trimiți acasă la oameni, la bătrâni, echipe mixte cu pachețele, oameni netestați? Pentru capital electoral distrug orice principiu în ceea ce privește protecția noastră?”, a spus Dumitru Coarnă, în exclusivitate pentru FANATIK.

Președintele SNPPC speră ca autoritățile să revină asupra deciziei de a trimite oamenii legii la casele oamenilor, întrucât acest protocol ar putea crește riscul de transmitere al noului coronavirus. În plus, Coarnă susține că protocolul are un singur scop: câștigarea de capital electoral.