Politistul care a facut dezvaluiri a fost sunat de Premierul Orban: „Va pune, ma, baieti, sa taiati amenzi?”. Raspunsul agentului

In ziua de miercuri, agentul de politie Valer Kovacs, se afla detasat intr-o zona rurala din Timis. In timpul serviciului i-a sunat telefonul. Era Ludovic Orban. ”Va salut, domnu Kovacs”, a spus seful Guvernului. ”Va salut cu respect”, a raspuns agentul.

”Ce faceti?”, l-a intrebat prim-ministrul. ”Ce sa fac, la datorie, servim patria! Dumneavoastra ce faceti?”, a raspuns, fara sa se piarda, politistul.

”Suntem in sedinta de Guvern”, a zis Orban. ”Am urmarit cu interes”, a replicat agentul Kovacs, care este si unul dintre liderii de sindicat ai politistilor din Timis.

-Va pune, ma, baieti, sa taiati amenzi?, l-a intrebat prim-ministrul. -Da. Dar de astazi ni s-a transmis s-o facem gradual, a raspuns politistul.

”Domnul Orban s-a enervat un pic si mi-a zis ca dansul a transmis de doua saptamani ca le-a transmis ca scopul nu e sa dea amenzi, sa ia bani la buget, ci sa fie ordine si ca nu intelege cum transmit sefii in teritoriu ce zice dansul”, a relatat Kovacs cum a decurs in continuare discutia.

I-am spus premierului ca de aproape 20 de ani, de cand sunt in Politie, asta cu amenzile e la fel si ca pericolul e ca aceia tineri, abia intrati in Politie, sa se invete la fel.

”Cand a murit impuscat colegul nostru, anul trecut, am inteles ca noi, politistii de linia intai, suntem doar niste cifre intr-un catalog”