Presedintele Klaus Iohannis face anuntul momentului, dupa ce Capitala a intrat in scenariul rosu!

Presedintele Klaus Iohannis a vorbit despre situatia grava in care se afla Capitala din cauza cresterii numarului de cazuri noi de coronavirus.

Principalele declaratii ale presedintelui Klaus Iohannis

„Da, din pacate situatia in care s-a ajuns impune masuri suplimentare la Bucuresti si probabil ati urmarit, astazi s-a decis in comitetul local sa se puna in aplicare masurile prevazute in metodologie. Deci elevii nu vor mai merge la scoala, se va trece la online, restaurantele, barurile, in interior vor fi inchise, purtatul mastii in toate locurile publice va deveni obligatoriu”, a spus Iohannis.

Iohannis, avertizare dura

„Ne confruntam cu o crestere accentuata de noi cazuri. Capitala a depasit acel indice 3. Bucurestiul e in scenariul rosu. Odata depasit acest prag este evident ca sunt obligatorii mai multe masuri restrictive. Autoritatile locale trebuie sa le implementeze.

Este de neinteles cum la nivelul Capitalei nu a fost un plan coerent astfel incat populatia sa fie pregatita. Atitudinea prefectului a fost inacceptabila si nu trebuie sa ramana fara urmari. Este nevoie de un efort national. Cetatenii sunt partenerii autoritatilor.

Asta inseamna comunicarea clara si unitara a deciziilor. Informare din timp si predictibilitate cand sunt necesare restrictii. Presiunea pe spitale a crescut la cote uriase. Trebuie sa actionam acum decisiv.

Dragi romani, ducem de atata luni o batalie pentru sanatatea si viata noastra. Prin eforturi mari am redus curba infectarilor masiv. Putem face din nou acest lucru impreuna.

Situatia in care s-a ajuns impune noi masuri in Bucuresti. Elevii nu vor mai merge la scoala, restaurantele, barurile in interior inchise. Purtatul mastii va deveni obligatoriu.

Sunt masuri luate pentru a reduce numarul de infectari. Dupa cum ne-au spus specialistii acum aceste masuri sunt cele necesare”, a spus Klaus Iohannis, scrie fabricatinromania.