Raed Arafat ”Regula este să fie internați”

Raed Arafat face un anunț ferm despre cei depistați cu COVID-19 pe teritoriul României. Indiferent de starea lor medicală, doctorul afirmă că ei trebuie să ajungă în secțiile spitalelor.

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat, miercuri, că toți cei din România care, după testare au fost depistați a avea în organism noul coronavirus, sunt obligați să ajungă în unitățile medicale.

Acolo, aceștia vor fi triați în funcție de manifestarea bolii. Unii pot ajunge direct în zonele de tratament sever, iar alții în anexele spitalicești.

“La acest moment, la toţi confirmaţii pozitiv, regula este să fie internaţi. Dacă sunt uşor sau asimptomatici, pot fi internaţi în spaţii separate, dar anexate spitalului. Noi asta am şi recomandat: dacă sunt mulţi, luaţi-vă un hotel, luaţi-vă o clădire şi puneţi-i acolo, dacă nu în spital.

Am avut cazuri uşoare care nu au putut fi internate pentru că s-au umplut unele spitale, am avut la Giurgiu, la Vrancea treaba asta şi am luat pacienţi şi i-am mutat la alt spital, nu i-am trimis acasă.