Rafila avertizeaza: Nu cumparati acest medicament de pe internet

Profesorul Alexandru Rafila sfatuieste oamenii sa nu cumpere Remdesivir, un nou medicament autorizat pentru terapia

cu Covid-19 in Statele Unite, deoarece produsele care vor fi vandute pe internet sunt contrafacute.

Acest medicament nu este disponibil in farmacii, poate fi administrat numai in spitale prin injectare, mai degraba decat sub forma de pastile si este utilizat doar pentru pacientii aflati in stare grava.

”Eu sunt convins ca deja se gaseste pe internet. Dar nu se gaseste de fapt medicamentul, se gaseste un nume si un ambalaj

cu o pastila care poate sa aiba efecte grave. Nu se administreaza acasa si nu se administreaza preventiv!”, a spus profesorul Rafila la Digi24.

Tot el a mai spus ca au existat probleme cu persoane care

au luat cantitati mari de hidroxiclorochina preventiv si in Romania, si in multe alte tari.

”S-a mai intamplat si in Romania, cred. E un medicament toxic, sunt medicamente care de obicei se dau in infectii parazitare si ele sunt introduse in terapia bolii, nu in profilaxie”, declara Rafila.

Totodata, profesorul Rafila nu este foarte optimist in legatura cu eficienta medicament in tratarea Covid-19, spunand ca informatiile sunt contradictorii, nu au fost facute suficiente studii si trebuie luat in calcul si factorul politic si economic care apare in recomandarea acestei terapii.

”A mai fost utilizat si in alte infectii produse de alte tipuri de coronavirus si acum este testat pentru introducerea ca terapie in infectia cu noul coronavirus.

N-as spune ca este un tratament minune, timpul o sa demonstreze. Lumea asteapta un medicament care sa rezolve problema pacientilor cu forme grave si asteapta un vaccin, acestea sunt cele doua

orizonturi de asteptare”, a spus profesorul Rafila, adaugand ca e bine ca avem un medicament, ca exista un astfel de tratament care a dat rezultate si care, in opinia sa, chiar daca a fost autorizat in SUA, va continua sa fie testat. scrie fabricatinromania