Se spune doar astazi. Rugaciunea pentru mantuirea celor adormiti

Astazi, 6 iunie, sunt Mosii de vara. In calendarul ortodox, Sambata mortilor pica in ziua dinaintea Duminicii Rusaliilor.

Cand sunt Mosii de Vara?

Mosii de Vara se tin in Sambata Rusaliilor. Slujba de pomenire a mortilor si pomenille se fac in aceasta zi tocmai pentru imbunarea celor adormiti. Astfel, acestia se vor intoarce unde le este locul fara probleme.

Anul acesta Mosii de Vara 2020 sunt in 6 iunie 2020

Rugaciune pentru mantuirea celor adormiti

Pomeneste, Doamne, pe cei ce intru nadejdea invierii si a vietii celei ce va sa fie au adormit, parinti si frati ai nostri si pe toti cei care intru dreapta cre­dinta s-au savarsit, si iarta-le lor toate greselile pe care cu cuvantul sau cu fapta sau cu gan­­dul le-au savarsit, si-i asaza pe ei, Doamne, in locuri lumi­noase, in locuri de verdeata, in locuri de odihna, de unde au fugit toata dure­rea, intristarea si sus­­pinarea, si unde cercetarea Fetei Tale veseleste pe toti sfintii Tai cei din veac.

Daruieste-le lor si noua Impa­ratia Ta si impartasirea bunatatilor Tale celor negraite si ves­nice si des­fatarea vietii Tale celei ne­sfar­site si fericite.

Ca Tu esti invierea si odihna ador­­­mi­tilor robilor Tai (numele), Hris­toase, Dumnezeul nostru, si Tie slava inaltam, impreuna si Celui fara de inceput al Tau Parinte si Prea­sfan­tului si Bunului si de viata faca­to­ru­lui Tau Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Cu sfintii odihneste, Hristoase, su­fle­tele adormitilor robilor Tai, unde nu este durere, nici intristare, nici suspin, ci viata fara de sfarsit!