Sprijin pentru persoanele nevoiașe. Guvernul le-a promis pachete cu mâncare și produse de igienă personală

Guvernul a adoptat joi ordonanţa de urgenţă (OUG) care reglementează distribuirea pachetelor cu alimente și produse de igienă şi, destinate unui număr de 1,2 milioane de persoane nevoiașe.

Distribuirea pachetelor se va face în două tranșe, de către Instituția Prefectului cu ajutorul reprezentanților fiecărei unități administrativ teritoriale, și va începe cu data de 4 iunie, potrivit Digi24.

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a declarat că este o măsură aşteptată pe de o parte de beneficiarii pachetelor alimentare, care se găsesc astăzi în situaţie de risc de sărăcie, care au

venitul sub venitul minim garantat pentru acordarea ajutorului social, dar este o măsură aşteptată şi de industria de panificaţie, de industria alimentară”.

Fiecare pachet alimentar conține 38 de produse și cel de igienă alte 6. Pachetele vor include în total 35.000 de tone de făină albă de grâu, peste 10.000 de tone de conserve de carne de vită, peste 6.000 de tone de conserve de carne de porc.

„Este o cantitate importantă de produse care în această perioadă sunt extrem de utile pentru industria de panificaţie şi industria alimentară. Valoarea fondurilor europene alocate este de 225

de milioane de euro”, a menţionat ministrul. Măști de protecție gratuite pentru persoanele nevoiașe

Citeste continuarea