Vor putea românii să plece în vacanță în străinătate la vară? Anunțul lui Raed Arafat

Vor putea românii să plece în vacanță în străinătate la vară?, iată o întrebare extrem de importantă pe care mulți și-o adresează în această perioadă dificilă pentru întreaga suflare de pe Mapamond și la care Raed Arafat a oferit un răspuns anticipat de bună parte din populație.

Vor putea românii să plece în vacanță în străinătate la vară? Anunțul lui Raed Arafat

Șeful DSU spune că nu s-a luat deocamdată o decizie la nivel înalt referitoare la relaxarea măsurilor de trecere a frontierei în scop turistic.

În plus, acesta avertizează că multor oameni le va fi teamă să călătorească imediat ce restricțiile vor fi ridicate. Specialiștii au afirmat în nenumărate ocazii că pandemia poate dura până la doi ani, deși intensitatea ei va scădea.

“Este posibil să existe o relaxare a călătoriilor în scop turistic, dar tot limitat va fi dreptul de a ieși din țară. Eu cred că în primul rând oamenii nu vor călători. Va exista o temere în privința acestui virus. Nimic nu este clar deocamdată.

Noi am zis că este posibil să avem o revenire a virusului în toamnă, încă nu știm cum se va comporta, deci oricând poate exista o urcare a numărului de cazuri și atunci trebuie să fim pregătiți să luăm măsurile care se impun, adică noi restricții”, a declarat secretarul de stat Raed Arafat la TVR.

Ce spune Arafat despre o posibilă ”relaxare” a măsurilor
Mai multe state europene iau în calcul o relaxare a măsurilor de izolare în următoarea perioadă. Despre acest lucru, Arafat spune că nu e echivalent cu revenirea la normal a vieții cetățenilor.