Vortexul polar lovește Europa! Valul de aer rece va ajunge în România

Vortexul polar lovește Europa! Valul de aer rece va ajunge în România. Chiar dacă în momentul de față România înregistrează temperaturi plăcute

și neobișnuite pentru această perioadă a anului, țara noastra nu va fi ocolită de valul polar ce deja își face de cap în alte țări europene.

În Slovenia, de exemplu, s-au înregistrat și temperaturi de minus 5 grade Celsius, iar stratul de zăpadă a măsurat deja 70 de centimetri.

Alpii Italieni sunt deja parte dintr-o poveste de iarna, cu un strat de zăpadă ce atinge deja 50 de centimetri. Mai mult decât atât, potrivit Sever Weather Europe, valul de frig polar va atinge nordul și vestul Europei.

Cum s-a realizat vortexul polar

Vortexul polar este de fapt extinderea sistemului de înaltă presiune și stabilirea zonei cu presiune scăzută, fapt pentru care, frigul a

acoperiit deja estul Canadei, urmând să își facă de cap în nordul și vestul Europei, fară să ocolească și tara noastră.

Prima ninsoare s-a așternut deja pe Transalpina

Transalpina, cea mai înalta sosea din Romania a fost deja acoperita cu zăpadă, iar asta se întâmplă chiar la sfârșitul lunii septembrie.

Ploaia și temperaturie scăzute s-au transformat în lapoviță și ninsoare, astfel că, zona montana a fost acoperita cu un strat consistent de zăpadă.

Și în Sibiu s-a înregistrat prima zăpadă din acest sezon, tot la sfârșitul lunii septembrie. Stratul de zăpadă căzut pe suprafața

lacului Bâlea, măsurând aproximativ 2 centimetri. Anul trecut, prima zăpadă din România se înregistra la finalul lunii octombrie, însă fără a cauza probleme în trafic pentru conducătorii auto.

Vortexul polar lovește Europa! Valul de aer rece va ajunge în România. Chiar dacă în momentul de față România înregistrează temperaturi plăcute și neobișnuite pentru această perioadă a anului, țara noastră nu va fi ocolită de valul polar ce deja își face de cap în alte țări europene, precum Slovenia si Italia. scrie redactia.ro