Declarația pe proprie răspundere valabilă din 15 mai 2020. Ce amenzi se dau

Declarația pe proprie răspundere valabilă de mâine, 15 mai 2020, este similară cu declarația de până acum, doar că include mai multe opțiuni față de cele din declarația folosită până în prezent. Autoritățile întârzie să clarifice lucrurile, deși mai sunt câteva ore până pe 15 mai și se bâbâie, scuzându-se că este mai bine să scrii de 7 ori un text, înainte. Declarația nu trebuie completată dacă deplasarea este în interiorul localității.

Declarația de proprie răspundere 15 mai 2020, forma nouă
Noua declarație este în acest moment este în dezvoltare, dar ce este clar este că va fi obligatorie la ieșirea din localitate. Momentan această decizie este obligatorie pentru că autoritățile vor să limiteze pe cât posibil distanțarea socială. Prin urmare încearcă să evite ca după relaxarea măsurilor să fie prea multe persoane care să iasă din localitățile de domiciliu.

Ce date va conține Declarația pe proprie răspundere din 15 mai?
În primul rând formatul va fi unul asemănător, așa cum în prezent pe site-ul formular.sts.ro, unde va fi actualizat formatul pe care începând din 15 mai va trebui să-l completăm pentru a ieși din localitate.

Timp de 3 zile România se va afla în starea normală, până acum este stare de urgență, iar de luni vom intra în stare de alertă. Curiozitățile tuturor sunt ce va conține declarația, iar conform unor surse din interiorul Ministerului de Inerne, pe declarația pe proprie răspundere din 15 mai vor fi obligatorii următoarele cerinte:

Numele și prenumele
Data nașterii
Adresa locuinței, indiferent dacă nu este cea din buletin sau nu există flotant
Motivul de plasării și adresa localității spre care vă îndreptați
La motivele pe care trebuie să le bifăm știm sigur că vor fi printe optiuni în declarația pe propria răspundere:
Vizitarea rudelor – noutate
Asistență medicală urgentă
Activități agricole
Îngrijire minori, persoane în vârstă
Posibilitatea de a merge pentru a verifica proprietăți avute în altă localitate

Amenzile mărite de guvern au fost declarate de CCR ca fiind neconstituționale, prin urmare deocamdată plafonul maxim de amendă este între 100-500 de lei.

Guvernul spune că va găsi soluții juridice pentru a putea mări plafonul în încercarea de a evita ca persoanele să profite prea mult de libertatea relaxării măsurilor.